Gyermek látásvizsgálatok - Szemeszter Optika

Gyermek látásvizsgálatok

Első szemüvegem

Gyerekbarát optikaként a Szemeszter Optika fontosnak tartja azt, hogy támogassa az első szemüveges gyerekeket. Ezért, szülöként is ismerve ezt a problémát, minden segítséget megadunk, hogy gyermeked gond nélkül és szívesen viselje szemüvegét.
 
Az első szemüveg megszokása szinte minden esetben némi időt vesz igénybe. Az idegrendszernek hozzá kell szoknia az éles látáshoz, a távolságokat újra kell számolnia, ezért előfordul két három napig szédülés, esetleg hányinger. Szerencsére ezek a panaszok nagyon gyorsan megszűnnek. Fontos, hogy néhány hét viselés után vissza kell menni egy finombeállításra, hogy hosszú távon is kényelmes legyen a szemüveg viselése. 
 
A HOYA szemüveglencsegyártó céggel közösen HOYA Kids Program néven indítottunk egy kedvezményes szemüvegvásárlási lehetőséget gyerekek számára.
 
 

Rejtett kancsalság

A rejtett kancsalság, vagy fória nehezen észrevehető optikai hiba. A Szemeszter Optikában rendelkezésre állnak a legkorszerűbb eszközök a mérés elvégzéséhez. Mint kiderült, az eddig használt sztenderd vizsgálati eszközök sajnos nem alkalmasak ennek felderítésére.

Színtévesztés

A színtévesztés oka, az egyik fényérzékelő receptor eltérő működése, érzékenysége. Létezik olyan szemüveg ami ezt képes korrigálni, de sajnos a hétköznapi életben a magas tükröződés miatt általános használatra nem alkalmas.

Felnőtt látásvizsgálat

A felnőtt, teljes körű látásvizsgálat nem csupán az optikai hibák felderítésére szolgál. A szem anatómiai állapotára is kiterjedő vizsgálatokat is elvégzünk. 
Először felmérjük a szem általános állapotát, meg kell vizsgálni nincs-e valamilyen lappangó betegség, vagy a látást akadályozó egyéb elváltozás. 

Gyermek látásvizsgálat

 
 
Szemünk fénye a gyermek! Gyerekbarát optikaként a Szemeszter Optika fontosnak tartja azt, hogy támogassa az első szemüveges gyerekeket. Ezért, szülőként is ismerve ezt a problémát, minden segítséget megadunk, hogy gyermeked gond nélkül és szívesen viselje szemüvegét.

duplázó ajánlat

Hoya Multifokális lencsékre

Vásárolj egy pár Hoya multifokális lencsét és egy második pár szemüveglencsét adunk ajándékba!