Éleslátási Vizsgálatok

Felnőtt látásvizsgálat

A felnőtt, teljes körű látásvizsgálat nem csupán az optikai hibák felderítésére szolgál. A szem anatómiai állapotára is kiterjedő vizsgálatokat is elvégzünk. Először felmérjük a szem általános állapotát, meg kell vizsgálni, nincs-e valamilyen lappangó betegség, vagy a látást akadályozó egyéb elváltozás. Egy kérdéssor alapján sok mindenre fény derülhet, ezt hívjuk anamnézisnek. Megmérjük a pupillatávolságot, ami nem csak a pontos szemüveg elkészítéshez, hanem a vizsgálathoz is nélkülözhetetlen, ezért egy digitális mérővel oldalanként fél milliméter pontosan határozzuk meg az adatokat.
 
Ezután következik a szem fizikai tulajdonságok mérése, amit a köznyelvben computeres vizsgálatnak hív. Ez számunkra nagy segítség, felmérhetjük az optikai hiba fajtáját, és nagyságrendi mértékét. A szabad szemmel elérhető látásélesség mérése után jön a szemüveg erősségének meghatározása külön külön, majd két szemmel együtt.


3D komputeres látásvizsgálat

A vizsgálat során természetesen beletekintünk a szem mélyebb rétegeibe egy kézi mikroszkóp segítségével, melynek során ellenőrizzük vannak-e komolyabb problémák a szemben, szürkehályog, vagy szemfenéki elváltozás. A vizsgálat kiterjed a rejtett kancsalságra is, itt sztereo ábrákat kell nézni. Ha minden rendben, megvizsgáljuk az olvasó távolságra, és a számítógéphez való Dioptriákat is.


1 perces szemnyomásmérés a Glaucoma kiszűréséért

Gyanú esetén, egy teljesen fájdalommentes szemnyomásméréssel zárul az ellenőrzés, melynek során a szaruhártya vastagságát figyelembe véve érintés nélkül mérjük meg a szem nyomását. Erre azért van szükség, mert, ha nem vesszük időben észre a Glaukómát (zöldhályog), akkor az akár vakságot is okozhat.


Bejelentkezés

Kérjük jelentkezzen be!

Regisztráció

Adatait bizalmasan kezeljük és nem adjuk ki harmadik félnek!

Kérdése van?

 

Telefonos Bejelentkezés

SZEMESZTER OPTIKA - Cserhát ltp.

Telefon:
  • +36 88 325 811
  • +36 70 631 5478

Időpontfoglalás